torsdag 10. november 2011

Ebrary - oppskrift på nedlastning av bøker og kapitler

Som nevnt nedenfor er det kommet nye funksjoner for nedlastning av hele bøker og kapitler i Ebray. Dette er en gledelig nyhet som vi har ventet på lenger. Det er to mulige nedlastningsmåter:

  1. Nedlastning av opp til 40 sider eller et kapitel
For laste ned kreves du for ditt Ebrary brukernavn og passord. Dette må du opprette selv, det er gjort på noen minutter. http://site.ebrary.com/lib/agder/newAccount.action.
Nedlastningen kan være på maksimum 40 sider og er vanlig PDF som kan leses på pc/mac, Kindle og iPad. Sidene kan også skrives ut. Det kan se ut som fontene i disse PDF'ene er litt utydelige.
2. Nedlastning av hele bøker

Nedlastning av hele bøker krever både Ebrary brukernavn og at en har installert Adobe Digital Editions på PC/MAC. Oppskriften er som for bruk av den nye bokskyen, en kortfattet veiledning finnes hos Ebrary.
Bøkene som lastes ned kan også leses på enkelte lesebrett. For iPad er Bluefire reader et godt alternativ. Jeg har prøvd med direkte nedlastning til iPad men det ser ikke ut til å fungere. Boken må lastes ned via ITunes. Det er ikke mulig å lese disse PDF'ene på Kindle

1 kommentar: