torsdag 1. juli 2010

Erfaringer med klargøring av Kindle DX for EU studentene

Studentene på studiet i Europeisk Integrasjon fikk utlevert sine Kindle DX lesebrett om formiddagen torsdag 24. juni. I dagene før var det et betydelig arbeid med klargjøring av brettene. Som Birgitte allerede har skrevet var det en flott dugnadsånd hos de av våre kolleger som deltok i dette arbeidet. Kirsti og Birgit sto for bestilling av brett hos Amazon, Einar var ansvarlig for merking av lesebrett og flere av oss utforsket prosedyrer for å legge artikler og e-bøker på brettet. Henry samlet sammen alle PDF'ene som er pensum på dette studiet og la alt som skulle kopieres inn i en felleskatalog på nettet. Lone katalogiserte DX'en i BIBSYS. Arthur koordinerte og veiledet.

  • Bestilling - Kindle DX kan kun bestilles fra Amazon i USA, inklusiv frakt og MVA ble prisen 5000 NOK pr Kindle DX. Siden vår bestilling fra rundt 10 juni har Amazon senket prisene betydelig (130 USD). Amazon praktiserer 30 dagers returrett, med utgangspunkt i dette prøver vi å bli kreditert for prisforskjellen beløpet som utgjør ca. 18.000 NOK. I forhold til vårt budsjett vil dette i så fall gi rom til å kjøpe 3 iPad'er til.
  • Merking- Alle brett ble merket med universitetets sikkerhetskode, strekkode og dokid. Informasjon om disse verdiene samt serienummer er rapportert til IT-tjenesten for innlegging i inventarsystemet
  • Katalogisering - Brettene er katalogisert som realia med status intern i BIBSYS
  • Innhold - Einar kopierte alle PDF'ene til de 21 brettene. Dette er raskt og enkelt uten spesiell programvare, brettene kan behandles som en minnepinne. Innlegging av bøkene som vi kjøpte på Amazon var mer besværlig. Vi kjøpte 4 eksemplarer av de to bøkene som studentene skulle ha. Vanligvis er det slik at samme Kindle e-bok eksemplar kan legges på 6 ulike brett. Dette varierer en god del, noen kostbare fagbøker kan kun overføres til 4 brett. Antakeligvis finnes det mer rasjonelle prosedyrer for dette, vi må utforske mulighetene. Det er likevel åpenbart at prosedyrene til Amazon er rettet mot enkeltpersoner.

Studentene tok imot lesebrettene med en stor grad av begeistring som en kan lese om på tidligere innlegg. Et uavklart punkt gjelder registrering av Kindle e-bøkene i BIBSYS, hvordan dette skal gjøres må avklares med leder av samlinger.

PS Amazon har vist seg å være forståelsesfulle når det gjelder avslag på prisen. Siden vi tok kontakt innen 30 dager fikk vi refundert forskjellen mellom gammel og ny pris. Dette utgjør ca. 18.000 NOK og er nok til å kjøpe 4 iPader. Takk til Birgit & Kirsti for god oppfølging

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar