mandag 24. januar 2011

Velkommen til Universitetsbibliotekets Lesebrettprosjekt

Det er prosjektet Læringsarena 2020 (LA2020) som har initiert og finansiert Lesebrettprosjektet. LA 2020 er et prosjekt som skal stimulere til økt satsing på bruk av informasjonsteknologi i UiAs verdikjede innenfor undervisning, forskning, formidling og administrative systemer. Satsingen er tverrfaglig og er overordnet alle fakulteter og ulike avdelinger.

LA 2020 bevilget i 2010 midler til UB til innkjøp og utprøving av lesebrett (20 Kindle DX og 20 iPader) til utvalgte grupper av studenter og ansatte det neste året. UB ønsker å se på om pensum på lesebrett kan gjøre hverdagen enklere for studentene.

Pensum på lesebrett kan gi en miljøgevinst, og kanskje også påvirke studieteknikk og læring. Forsøk med lesebrett er i gang ved en rekke universitetsbibliotek både i Norge og utlandet.

Fra januar til juni 2011 ønsker UB å utforske e-pensum og nye leseteknologier sammen med studenter og forskere ved Master Samfunnskommunikasjon. UB vil invitere til et samtalemøte i løpet av semesteret. Alle som deltar i prosjektet må besvare en spørreundersøkelse.

iPaden returneres til Universitetsbiblioteket i juni. Brettet kan leveres tilbake tidligere om man ønsker det. For spørsmål og support kontakt Lesebrettprosjektet:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar